Stress & Burn-out

Voor wie?

Werkenden kunnen last krijgen van stressklachten door hoge werkeisen of te weinig ‘bronnen’ om energie van het werk te krijgen. Het kan meerdere oorzaken hebben dat iemand te hoge werkeisen ervaart. Een hoge werkdruk, weinig verbinding met collega’s, weinig autonomie of het gevoel hebben je werk niet goed genoeg te kunnen doen zijn daar enkele voorbeelden van. Persoonlijkheid kan hier een rol in spelen; perfectionisme of een hoge controle behoefte kunnen voor extra stress zorgen.

Net zo goed kunnen privé gebeurtenissen een rol spelen bij burn-out of stress. Ziekte, financiële stress, zorgen om dierbaren en verhuizing/verbouwing zijn voorbeelden van stress-oorzaken. Werkenden die uitgevallen zijn kunnen het gevoel hebben dat ze falen of dat ze het niet goed genoeg hebben gedaan.

In begeleiding kijken we hoe je anders met onprettige dingen om kunt gaan zodat je er mogelijk minder last van krijgt. En we kijken naar wat je belangrijk vindt en wel energie geeft.

Werkwijze

Het eerste gesprek is de intake. De intake heeft als doel om een goed beeld te krijgen van de situatie en van de hulpvraag. De verwachtingen worden besproken en het doel van het traject. Het kan zijn dat er na de intake nog aanvullende vragenlijsten worden gebruikt. In de volgende stap bespreken we samen welke methode goed zou kunnen werken bij het vraagstuk. Hier wordt rekening gehouden met persoonlijke wensen, zodat er maatwerk geleverd kan worden. Alle methodes waar gewerkt mee wordt zijn wetenschappelijk onderbouwd. Als er behoefte is om buiten methodes om te werken en men gewoon een onafhankelijke gesprekspartner wil hebben, is dat natuurlijk mogelijk.

Methodes

  • Acceptance and Commitment Therapy/Training
  • EMDR (enkelvoudig trauma)

Kosten/vergoeding

Het tarief voor burn-out & stress is per sessie €90. Dit is btw vrij. Trajecten bestaan gemiddeld uit zo’n acht sessies. De sessies worden niet vergoed door de zorgverzekering. Sessies duren 45 tot 50 minuten.

Bijzonderheden

Sommige arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (Movir, Reaal, Allianz) vergoeden zes uur gesprekken voor verzekerden en gezinsleden. Neemt contact op om te overleggen wat hierin mogelijk is.

Over Sten Dallinga

Cliënten noemen Sten rustig, weloverwogen en analytisch. Hij heeft niet snel een oordeel. Met geduld probeert hij samen met zijn cliënten antwoorden te zoeken op vraagstukken, en tools te vinden die helpen met de situatie om te gaan. Hij vindt het belangrijk om te kijken wat werkt voor iemand. Hij houdt hierin rekening met evidence based methodes.

  • Masteropleiding arbeids-, organisatie- en personeelspsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen
  • Postdoctorale opleiding tot sportpsycholoog aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Aanvullende opleidingen

  • EMDR (enkelvoudig trauma)
  • Acceptance and Commitment Therapy

Ik zit aangesloten bij het Nederlands instituut voor Psychologen en de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland.

Contactgegevens

Email: sten@innergyperformance.nl

Mobiel: 06-21656594

Praktijkadres Groningen: Laan Corpus den Hoorn 101a (tweede verdieping in Topsportzorgcentrum: het Omnium). 9728 JR Groningen

Praktijkadres Zwolle: Ceintuurbaan 22, 8022AW, Zwolle.

Samenwerkingen / opdrachtgevers

Overige informatie

NIP nummer: 231156
AGB code: 90117693
BTW nummer: NL002226102B20

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-250x150.png